2021-09-07 08:10:10• hírek • Szatmár.ro

A tervek szerint halad a beruházások kivitelezése Mezőteremen

Jól haladnak az eltervezett munkálatok Mezőteremen, ezekről számolt be szerkesztőségünknek Tar Miklós polgármester.
 

Elmondta a héten végre befejeződik a felújítás alatt álló polgármesteri hivatal épületének felújítása. Már csak néhány utolsó simítás van hátra és elkészül a munka. A polgármester elmondta, az épület teljes külső és belső felújításon esett át, valamint megújult az épület álló park és parkoló is, de térköveztek, a járdákat korszerűsítették, illetve a hivatal gépparkja számára egy sopront is építettek az ingatlan szomszédságában. A beruházás összértéke mintegy 600 000 lej volt.

Műfüves sportpálya épül Vezenden

A mezőteremi községháza felújításával párhuzamosan zajlik a vezendi műfüves sportpálya építése. Az alapozás befejeződött következik a hálókerítés és a műfűréteg elhelyezése. A 30x20 méteres sportpálya, ahogy a községháza felújítása szintén önerős beruházás, melyet a kivitelező e hónap végéig szeretne is átadni.

Továbbá a hétvégén megkezdődik a mezőteremi tömbházak és a megyei út közti félméteres szintkülönbség eligazítása. A polgármesteri hivatal betonozással és térkövezéssel tervezi megoldani az út és a tömbház három lépcsőháza előtti szintkülönbséget.

Késik a szennyvízhálózat kiépítésének megkezdése

Még tavaly aláírásra került az Apaservnél a Masterplan II keretében a mezőteremi szennyvízhálózat kiépítésének szerződése. Az akkori ígéretek szerint a beruházásnak még idén ősszel meg kellett volna kezdődnie, de úgy néz ki tavaszra marad a munkagépek érkezése.

Tar Miklós polgármester úgy tudja, mivel ugyanez a cég nyerte meg a kivitelezést, mint Szaniszlón és Gencsen is, az ősz folyamán csak azokon a településeken kezdik el a munkát, így a teremi beruházás megkezdését tavaszra halasztják.

Szeptember végén átadásra kerül az ovifocipálya

A tavaly, mint arra bizonyára sokan emlékeznek, megépült a mezőteremi ovifocipálya, viszont akkor annak az ünnepélyes átadása a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Ezt idén szeretnék pótolni, így várhatóan e hónap végén, előre láthatóan szeptember 29-én, lesz az ünnepélyes átadás.

Készülnek a pályázatok előkészítésével

A zajló beruházások mellett a jövőbeni tervekre is gondol a mezőteremi önkormányzat. Tar Miklós elmondta, a helyi általános iskola hőszigetelésére is készülnek, erre várhatóan egy környezetvédelmi pályázat lesz kiírva, amire a dokumentációt is sikerült már elkészíteni.

Ugyanúgy az orvosi rendelő felújítása és felszerelése is a tervek között szerepel. Ez esetben is pályázatot remél a polgármesteri hivatal, így a dokumentációt elő is készítették egy esetleges kiírás megpályázásához.

Folyamatban a község mindhárom településének járdái, árkai és kapubejáratai felújítását célzó pályázat dokumentációjának előkészítése is. „Szeretnénk, hogy miután a szennyvízhálózat kiépítése befejeződik legyen egy tervünk és lehetőleg egy megnyert pályázatunk ezen tervek kivitelezésére is.” – tette hozzá az elöljáró.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: